Sezonowo w Kuchni. Odc. 4 – Zioła

Teraz zapraszamy pastwa do naszej sezonowej kuchni. Dziś sprawdzamy, jakie przyprawy mogą przydać się w listopadzie w naszej kuchni.

Na kuchenne rendez-vous Agnieszka Strzemińska umówiła się z Jolantą Kleser, pasjonatką gotowania z Pracowni Smaku i autorką książek kulinarnych. Ciekawe, od czego panie zaczną?

Zupa krem z zielonego groszku

Składniki:

1 opakowanie zielonego groszku
500 ml bulionu mięsnego lub Vege
200 g tartej mozzarelli
sól, czarny pieprz
czosnek 1-2 ząbki
płatki chili do smaku
mięta – pęczek
2 łyżki jogurtu greckiego

Do bulionu wrzucamy groszek, czosnek i zagotowujemy. Dodajemy miętę i miksujemy na gładko. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, płatkami chilli i sokiem z cytryny. Zaciągamy 1-2 łyżkami jogurtu greckiego. Podajemy z mozzarellą.

Dziennikarka Radia Katowice

Komentarze

Więcej odcinków

Odcinek 4
Skip to content