Dobry! W gowie już ino „Wilijo, wilijo, czas gałuszyć ryby, Czas namoczyć ćwibak i suszone grzyby, Śniyg już łodmieciony i siyń już umyto, Paulek z badywanny żywe karpie chyto…”. Bydzie o tradycje i… sami posłuchejcie.
Dobry! W gowie już ino „Wilijo, wilijo, czas gałuszyć ryby, Czas namoczyć ćwibak i suszone grzyby, Śniyg już łodmieciony i siyń już umyto, Paulek z badywanny żywe karpie chyto…”. Bydzie o tradycje i… sami posłuchejcie.
W tej odsłonie „Po naszymu, czyli po śląsku” odwiedzimy Żywiec, Rybnik czy Katowice. Zajrzymy do pokopalnianych przestrzeni oraz do miejsc...
W tej odsłonie „Po naszymu, czyli po śląsku” będzie o muzyce, kulturze i tradycjach. Oprócz tego – sprawdzimy co Marszałek...
W audycji „Po naszymu, czyli po śląsku” odwiedzymy między innymi Mikołowianki czy Elektrociepłownie Szombierki w Bytomiu. Oprócz tego...
Tym razem będziemy rozprawiać o edukacji w kontekście śląskości i regionalizmu. Będziemy na Górnym Śląsku i w Beskidach.
Z okazji wydarzenia plenerowego pod tytułem „Śladami Soli ziemi czarnej” audycja „Po naszymu czyli po śląsku”...
Będzie fest szpas. Pogodomy między innymi o fussbalerze, kery był majstrem od wślizgów i o bytomskiej wąskotorówce.