Zdrowie od kuchni. Jak czytać etykiety?

Tym razem przyjrzymy się dokładnie etykietom spożywczym. Okazuje się, że to niezwykle cenne źródło informacji, z którego wciąż zbyt rzadko korzystamy. Jedną z nich jest lista składników danego produktu. Bardzo często mała czcionka i nic nie mówiące nam nazwy skutecznie zniechęcają do takiej analizy. Jak przebrnąć przez gąszcz tego wszystkiego, by podczas zakupów wybierać żywność, jak najlepszej jakości. Jakie dokładnie dodatki do żywności zaczynające się od litery E są naturalnymi, a których zdecydowanie powinniśmy unikać.. Z pomocą przychodzi nasz dzisiejszy ekspert. Gościem Katarzyny Herbuś jest dr n med Jolanta Kamecka-Krupa, wykładowca Akademii Górnośląskiej im Wojciecha Korfantego w Katowicach.

Więcej odcinków

Najnowsze wpisy

Odcinek 6
Skip to content