Zdrowie od kuchni. Żywienie dzieci chorych onkologicznie

Nasz temat związany jest tym razem z niedawną premierą książki „JedzONKO na odporność”, wydaną przez Fundację Iskierka. Chodzi dokładnie o żywienie dzieci w chorobach nowotworowych. Opracowanie ma ułatwić rodzicom komponowanie wartościowych posiłków, bazujących na sezonowych produktach dla każdej z czterech pór roku.
W podcaście podajemy konkretne przepisy, sposoby na atrakcyjne podanie warzyw, czy proste tipy, jak np przygotowanie mąki z płatków zbożowych albo ekspresowego hummusu. Poruszamy też kwestię najczęstszych błędów popełnianych przez nieświadomych rodziców i podajmy szczegółowe informacje o tym, które produkty zawierają poszczególne składniki odżywcze.
Gościem Katarzyny Herbuś jest autorka poradnika, Katarzyna Stankow, dietetyk kliniczny i doradca żywieniowy Fundacji Iskierka.

Więcej odcinków

Odcinek 35
Skip to content