Golonko, salceson, krupnioki i wuszty, brzmi jak zaproszenie do górniczej uczty. Dziś Barbórkę kulinarnie, Michał Kaczmarczyk ogarnie. Razem z kucharzem z Nowego Bytomia nożem i widelcem fedruje Dariusz Schmidt. Wszystkim górnikom smacznego!
Golonko, salceson, krupnioki i wuszty, brzmi jak zaproszenie do górniczej uczty. Dziś Barbórkę kulinarnie, Michał Kaczmarczyk ogarnie. Razem z kucharzem z Nowego Bytomia nożem i widelcem fedruje Dariusz Schmidt. Wszystkim górnikom smacznego!
Nie ma w chlebie ości, kto ciało wypości, głoszą staropolskie mądrości. Tak prosto z mostu, na czas Wielkiego Postu. A my o danie, które z...
Zbliża się pomału koniec karnawału, a kto dobrze zje w ostatki, ten będzie piękny i gładki. Przeniesiemy się do kuchni Michała Kaczmarczyka...
A teraz plan mamy taki, podać przepis na miłosne przysmaki. Coś z pierwszej ręki na Walentynki, czyli przenosimy się do kuchni Michała...
Czas na Przysmak z Fryny, który cieszy enzymy. Tak mi się zrymowało bo za chwilę Michał Kaczmarczyk – kucharz z Nowego Bytomia razem z...
Mąka, jajko, mleko i trochę wody i przepis na pyszności prawie gotowy, a resztę Michał Kaczmarczyk dopowie. Zatem przenieśmy się się do...
Gdy za oknem ziąb i pada, wrzucić coś na ząb wypada. I tak się teraz stanie, bo pojawi się przekąska na drugie śniadanie, a właściwie...