Golonko, salceson, krupnioki i wuszty, brzmi jak zaproszenie do górniczej uczty. Dziś Barbórkę kulinarnie, Michał Kaczmarczyk ogarnie. Razem z kucharzem z Nowego Bytomia nożem i widelcem fedruje Dariusz Schmidt. Wszystkim górnikom smacznego!
Golonko, salceson, krupnioki i wuszty, brzmi jak zaproszenie do górniczej uczty. Dziś Barbórkę kulinarnie, Michał Kaczmarczyk ogarnie. Razem z kucharzem z Nowego Bytomia nożem i widelcem fedruje Dariusz Schmidt. Wszystkim górnikom smacznego!
Słuchy chodzą, że dobrze tam, gdzie jedzenie z godką godzą, albo inaczej, gdzie smaczne potrawy mają i głodno nie gadają. Znamy takie...
Ma się dar Boży zmarnować, lepiej zjeść i odchorować czy może Kto nie doje, nie dopije, ten mądrze i długo żyje – dwa przysłowia, ale...
Coś dobrego na święta, o czym się potem długo pamięta… To takie dziarskie, przysłowie kucharskie, bo zaraz zajrzymy do kuchni Michała...
Jest taka zasada, by w Wielki Tydzień się nie przejadać. Dlatego dziś zaproponujemy coś postnego, smacznego i tradycyjnego. I gwarantuje...
Jak z kawałek mięsa i kiełbasy, zamienić w kulinarne frykasy? Znajdziemy odpowiedź na to pytanie, bo za chwilkę wyciągniemy z gara przysmak...
Co prawda brzucha słowami nie nakarmisz, ale przepis na dobre jedzenie zawsze będzie w cenie. Dlatego proszę panów i pań, za chwilę padnie...