Na dzień świętego Marcina lepsza gęś, niźli zwierzyna. Co prawda już po świętym Marcinie, jednak w kuchni Michała Kaczmarczyka wciąż pachnie pieczoną gęsią. Przekonajmy się zresztą sami… tzn. razem z Dariuszem Schmidtem.
Na dzień świętego Marcina lepsza gęś, niźli zwierzyna. Co prawda już po świętym Marcinie, jednak w kuchni Michała Kaczmarczyka wciąż pachnie pieczoną gęsią. Przekonajmy się zresztą sami… tzn. razem z Dariuszem Schmidtem.
Gotowanie wymaga głowy na karku, serca na dłoni i duszy na talerzu- powiedział kiedyś kucharz na wybrzeżu. A my do tego kąska, dorzucimy...
Zaraz sprawdzimy jakie jedzenie, dziś serwują na Frynie. Coś czuje, ze czeka nas śląska gadka o tym jak zrobić sałatka, bo wiadomo...
Teraz postawimy tezy, że z patelni i talerzy, da się zjeść jak należy. Z tej przyczyny za pomocą anteny, przeniesiemy się do Fryny. Albo...
Ponoć sukces zaczyna się od solidnego wysiłku, a smakowanie życia – od dobrego posiłku. My jednak dziś wyłączamy wysiłek i łączymy sukces z...
Gospodarz bez kapusty miewa brzuch pusty – głosi przysłowie, jest też inne – o kapuście i głowie. Tak czy inaczej, teraz...
Nie ma w chlebie ości, kto ciało wypości, głoszą staropolskie mądrości. Tak prosto z mostu, na czas Wielkiego Postu. A my o danie, które z...