A receptury podczas wspólnego pieczenia w restauracji „Kunszt” w Tarnowskich Górach, zdradza cukiernik, Marta Fadrowska.
Zdjęcia: Mateusz Franczyk










W tym odcinku będziemy mówić o czosnku niedźwiedzim, zwanym także cebulą czarownic.Czas jest nieprzypadkowy bo wkrótce rozpoczyna się sezon...
Tym razem pod lupę bierzemy masła orzechowe, zwane od niedawna prawidłowo – pastami. Mówić będziemy o rodzajach tego typu przekąsek...
Zaburzenie o którym mówimy w dzisiejszym odcinku może być odpowiedzialne m.in. za rozwój chorób autoimmunologicznych, takich jak cukrzyca...
Bez glutenu i bez cukru a czasem również bez tradycyjnego nabiału. Taka dieta bywa wyzwaniem, ale zyskuje coraz więcej zwolenników. Chodzi...
Mamy drugą połowę stycznia, mówi się, że w tym czasie wiele osób porzuca niespełnione noworoczne postanowienia. Wiele z tych postanowień...
Czas zimowy to okres kiedy wiele osób przyjmuje dodatkowe suplementy: witaminy i minerały. Czasem jest tego całkiem sporo i zastanawiamy...