Zdrowie od kuchni. Świąteczne pierniki dojrzewające

Pachnące, korzenne, pięknie lukrowane, bez nich trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia. Mowa oczywiście o piernikach. Samo ich ozdabianie to świetna zabawa dla całej rodziny. My podpowiadamy, jak, zarówno ciasto, jak i dekoracje wykonać z naturalnych składników. Mówimy o zamiennikach cukru, opcji bezglutenowej, a także o tym, czym można zastąpić cukier w polewach oraz o ich wersjach vege. Choć do świąt jeszcze sporo czasu, to już ostatni dzwonek na przygotowanie ciasta na dojrzewający staropolski piernik. A receptury podczas wspólnego pieczenia w restauracji „Kunszt” w Tarnowskich Górach, zdradza cukiernik, Marta Fadrowska.

A receptury podczas wspólnego pieczenia w restauracji „Kunszt” w Tarnowskich Górach, zdradza cukiernik, Marta Fadrowska.

Zdjęcia: Mateusz Franczyk

Więcej odcinków

Odcinek 13
Skip to content