Golonko, salceson, krupnioki i wuszty, brzmi jak zaproszenie do górniczej uczty. Dziś Barbórkę kulinarnie, Michał Kaczmarczyk ogarnie. Razem z kucharzem z Nowego Bytomia nożem i widelcem fedruje Dariusz Schmidt. Wszystkim górnikom smacznego!
Golonko, salceson, krupnioki i wuszty, brzmi jak zaproszenie do górniczej uczty. Dziś Barbórkę kulinarnie, Michał Kaczmarczyk ogarnie. Razem z kucharzem z Nowego Bytomia nożem i widelcem fedruje Dariusz Schmidt. Wszystkim górnikom smacznego!
Rower i zegarek taki był przed laty komunijny podarek. Teroz zegarki i rowery zastąpiły inne bajery. Jednak niezmienne w dniu pierwszej...
Za chwilę pyszne jedzenie na naszej antenie a dokładnie przepis z przedwojennej prasy na kulinarne rarytasy, czyli Michał Kaczmarczyk...
Słuchy chodzą, że dobrze tam, gdzie jedzenie z godką godzą, albo inaczej, gdzie smaczne potrawy mają i głodno nie gadają. Znamy takie...
Ma się dar Boży zmarnować, lepiej zjeść i odchorować czy może Kto nie doje, nie dopije, ten mądrze i długo żyje – dwa przysłowia, ale...
Coś dobrego na święta, o czym się potem długo pamięta… To takie dziarskie, przysłowie kucharskie, bo zaraz zajrzymy do kuchni Michała...
Jest taka zasada, by w Wielki Tydzień się nie przejadać. Dlatego dziś zaproponujemy coś postnego, smacznego i tradycyjnego. I gwarantuje...