Tym razem kulinarnie zajmiemy się Barbórką. Będzie to potrawa tylko z pozoru tłusta, która trafia w górnicze gusta. Golonko po berlińsku przygotowują: Michał Kaczmarczyk, kucharz z Nowego Bytomia i Dariusz Schmidt.
Tym razem kulinarnie zajmiemy się Barbórką. Będzie to potrawa tylko z pozoru tłusta, która trafia w górnicze gusta. Golonko po berlińsku przygotowują: Michał Kaczmarczyk, kucharz z Nowego Bytomia i Dariusz Schmidt.
Gotowanie to miłość, którą widać. Takie przysłowie na dziś może się przydać. Bo w kuchni Michała Kaczmarczyka, przepis na weselną ucztę...
Gotowanie wymaga głowy na karku, serca na dłoni i duszy na talerzu- powiedział kiedyś kucharz na wybrzeżu. A my do tego kąska, dorzucimy...
Zaraz sprawdzimy jakie jedzenie, dziś serwują na Frynie. Coś czuje, ze czeka nas śląska gadka o tym jak zrobić sałatka, bo wiadomo...
Teraz postawimy tezy, że z patelni i talerzy, da się zjeść jak należy. Z tej przyczyny za pomocą anteny, przeniesiemy się do Fryny. Albo...
Ponoć sukces zaczyna się od solidnego wysiłku, a smakowanie życia – od dobrego posiłku. My jednak dziś wyłączamy wysiłek i łączymy sukces z...
Gospodarz bez kapusty miewa brzuch pusty – głosi przysłowie, jest też inne – o kapuście i głowie. Tak czy inaczej, teraz...