Tym razem kulinarnie zajmiemy się Barbórką. Będzie to potrawa tylko z pozoru tłusta, która trafia w górnicze gusta. Golonko po berlińsku przygotowują: Michał Kaczmarczyk, kucharz z Nowego Bytomia i Dariusz Schmidt.
Tym razem kulinarnie zajmiemy się Barbórką. Będzie to potrawa tylko z pozoru tłusta, która trafia w górnicze gusta. Golonko po berlińsku przygotowują: Michał Kaczmarczyk, kucharz z Nowego Bytomia i Dariusz Schmidt.
Co prawda brzucha słowami nie nakarmisz, ale przepis na dobre jedzenie zawsze będzie w cenie. Dlatego proszę panów i pań, za chwilę padnie...
A teraz dorośli i dzieci zarzucamy sieci. Do dalekiego morza, gdzie może, złowimy węgorze. Chyba, że trafi się inna ryba, bo wszystko dobre...
Aby nam się dobrze jadło, trzeba znać jadła abecadło, powiedział kiedyś poeta Wiesław Malicki. My dziś twórczo rozwiniemy tę myśl, bowiem...
Masz głód zimy to Cię nakarmimy… tak mogłaby brzmieć najkrótsza zapowiedź naszej audycji kulinarnej. Będzie lekka strawa co nastrój...
Jajka z masełkiem duszone w pomidorach i świeżej papryce równa się przepis na udane śniadanie. Gdyby wszystkie równania miały takie...
Nie ma na świecie bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia – powiedział kiedyś George Bernard Shaw. Za chwilę przekonamy się...