Tym razem coś smacznego i… wigilijnego, w sam raz na przedwigilijne spotkania przy stole np. w miejscach pracy. Kucharz z Nowego Bytomia Michał Kaczmarczyk i Dariusz Schmidt będą dusić rybę czyli będą smakowite konski w gwarze ślonskij.
Tym razem coś smacznego i… wigilijnego, w sam raz na przedwigilijne spotkania przy stole np. w miejscach pracy. Kucharz z Nowego Bytomia Michał Kaczmarczyk i Dariusz Schmidt będą dusić rybę czyli będą smakowite konski w gwarze ślonskij.
Ognisko, kiełbaska i grochówka, to będą kluczowe słówka. Michał Kaczmarczyk wyjdzie z kuchnią na świeże powietrze, gdzie opowie o...
Za chwilę mięsko z grzybami w parze, wylądują w jednym garze, czyli innymi słowy opowieść o tym, jak dobre jedzenie na stole, poprawia...
Na dzień świętego Marcina lepsza gęś, niźli zwierzyna. Co prawda już po świętym Marcinie, jednak w kuchni Michała Kaczmarczyka wciąż...
Żeby głodno nie gadać, trzeba dobrze pośniadać. Takie staropolskie przysłowie, chodzi teraz po głowie. My już dawno po śniadaniu. Zatem...
Kipi kasza, kipi groch. Lepsza kasza niż ten groch.Bo od grochu brzuszek boli, A od kaszy się zagoi. Taka dziecięca wyliczanka przypomniała...
Co to jest? Dobry na troski przysmak włoski, cop z odrobiną swojskiego wusztu i ślązakowi trafi do gustu. O jaki to smakołyk chodzi? Pizza...