Dusza śpiewa milczą usta, bo w nasze gusta, trafi kapusta… razem z mięsem, grzybami i innymi przysmakami. Tym razem Michał Kaczmarczyk opowiada o czymś co dobre i zdrowe. Kucharzowi z Nowego Bytomia towarzyszy Dariusz Schmidt.
Dusza śpiewa milczą usta, bo w nasze gusta, trafi kapusta… razem z mięsem, grzybami i innymi przysmakami. Tym razem Michał Kaczmarczyk opowiada o czymś co dobre i zdrowe. Kucharzowi z Nowego Bytomia towarzyszy Dariusz Schmidt.
Słuchy chodzą, że dobrze tam, gdzie jedzenie z godką godzą, albo inaczej, gdzie smaczne potrawy mają i głodno nie gadają. Znamy takie...
Ma się dar Boży zmarnować, lepiej zjeść i odchorować czy może Kto nie doje, nie dopije, ten mądrze i długo żyje – dwa przysłowia, ale...
Coś dobrego na święta, o czym się potem długo pamięta… To takie dziarskie, przysłowie kucharskie, bo zaraz zajrzymy do kuchni Michała...
Jest taka zasada, by w Wielki Tydzień się nie przejadać. Dlatego dziś zaproponujemy coś postnego, smacznego i tradycyjnego. I gwarantuje...
Jak z kawałek mięsa i kiełbasy, zamienić w kulinarne frykasy? Znajdziemy odpowiedź na to pytanie, bo za chwilkę wyciągniemy z gara przysmak...
Co prawda brzucha słowami nie nakarmisz, ale przepis na dobre jedzenie zawsze będzie w cenie. Dlatego proszę panów i pań, za chwilę padnie...