Za chwilę pyszne jedzenie na naszej antenie a dokładnie przepis z przedwojennej prasy na kulinarne rarytasy, czyli Michał Kaczmarczyk kucharz z Nowego Bytomia i jego czaderskie kartofle holenderskie ze szparagami, które próbował Dariusz Schmidt.
Za chwilę pyszne jedzenie na naszej antenie a dokładnie przepis z przedwojennej prasy na kulinarne rarytasy, czyli Michał Kaczmarczyk kucharz z Nowego Bytomia i jego czaderskie kartofle holenderskie ze szparagami, które próbował Dariusz Schmidt.
Grzanka, ser, pomidory i świeża figa w głównej roli. A na dodatek, sałaty płatek, a wszystko rozumie się, w sosie winegret. Za chwilę w...
Żeby nie mówić głodno, czasami trzeba zjeść coś na chłodno. Na przykład posiłek, który cały, sprawdza się zwłaszcza w upały. O czym za...
Najpierw Dzień Matki a parę dni potem Dzień dziecka – co roku spotyka nas to taka mała świąteczna kumulacja. Zatem i w kuchni Michała...
Rower i zegarek taki był przed laty komunijny podarek. Teroz zegarki i rowery zastąpiły inne bajery. Jednak niezmienne w dniu pierwszej...
Słuchy chodzą, że dobrze tam, gdzie jedzenie z godką godzą, albo inaczej, gdzie smaczne potrawy mają i głodno nie gadają. Znamy takie...
Ma się dar Boży zmarnować, lepiej zjeść i odchorować czy może Kto nie doje, nie dopije, ten mądrze i długo żyje – dwa przysłowia, ale...