Cebula, wino, grzanka i wywaru szklanka, to ci taki, prosty przepis na przysmaki. Kucharz z Nowego Bytomia Michał Kaczmarczyk i Dariusz Schmidt gotują, przyprawione śląską godką danie, które po Sylwestrze i Nowym Roku ma branie.
Cebula, wino, grzanka i wywaru szklanka, to ci taki, prosty przepis na przysmaki. Kucharz z Nowego Bytomia Michał Kaczmarczyk i Dariusz Schmidt gotują, przyprawione śląską godką danie, które po Sylwestrze i Nowym Roku ma branie.
Ognisko, kiełbaska i grochówka, to będą kluczowe słówka. Michał Kaczmarczyk wyjdzie z kuchnią na świeże powietrze, gdzie opowie o...
Za chwilę mięsko z grzybami w parze, wylądują w jednym garze, czyli innymi słowy opowieść o tym, jak dobre jedzenie na stole, poprawia...
Na dzień świętego Marcina lepsza gęś, niźli zwierzyna. Co prawda już po świętym Marcinie, jednak w kuchni Michała Kaczmarczyka wciąż...
Żeby głodno nie gadać, trzeba dobrze pośniadać. Takie staropolskie przysłowie, chodzi teraz po głowie. My już dawno po śniadaniu. Zatem...
Kipi kasza, kipi groch. Lepsza kasza niż ten groch.Bo od grochu brzuszek boli, A od kaszy się zagoi. Taka dziecięca wyliczanka przypomniała...
Co to jest? Dobry na troski przysmak włoski, cop z odrobiną swojskiego wusztu i ślązakowi trafi do gustu. O jaki to smakołyk chodzi? Pizza...