Cebula, wino, grzanka i wywaru szklanka, to ci taki, prosty przepis na przysmaki. Kucharz z Nowego Bytomia Michał Kaczmarczyk i Dariusz Schmidt gotują, przyprawione śląską godką danie, które po Sylwestrze i Nowym Roku ma branie.
Cebula, wino, grzanka i wywaru szklanka, to ci taki, prosty przepis na przysmaki. Kucharz z Nowego Bytomia Michał Kaczmarczyk i Dariusz Schmidt gotują, przyprawione śląską godką danie, które po Sylwestrze i Nowym Roku ma branie.
Jest taka zasada, by w Wielki Tydzień się nie przejadać. Dlatego dziś zaproponujemy coś postnego, smacznego i tradycyjnego. I gwarantuje...
Jak z kawałek mięsa i kiełbasy, zamienić w kulinarne frykasy? Znajdziemy odpowiedź na to pytanie, bo za chwilkę wyciągniemy z gara przysmak...
Co prawda brzucha słowami nie nakarmisz, ale przepis na dobre jedzenie zawsze będzie w cenie. Dlatego proszę panów i pań, za chwilę padnie...
A teraz dorośli i dzieci zarzucamy sieci. Do dalekiego morza, gdzie może, złowimy węgorze. Chyba, że trafi się inna ryba, bo wszystko dobre...
Aby nam się dobrze jadło, trzeba znać jadła abecadło, powiedział kiedyś poeta Wiesław Malicki. My dziś twórczo rozwiniemy tę myśl, bowiem...
Masz głód zimy to Cię nakarmimy… tak mogłaby brzmieć najkrótsza zapowiedź naszej audycji kulinarnej. Będzie lekka strawa co nastrój...