A teraz w naszej audycji kulinarnej Mchał warzi i gwarzi coś na ząb w pogodę i ziąb… czyli kucharz z Nowego Bytomia Michał Kaczmarczyk i towarzyszący mu Dariusz Schmidt zaprezentują Danie, które zawsze na śląsku ma branie.
A teraz w naszej audycji kulinarnej Mchał warzi i gwarzi coś na ząb w pogodę i ziąb… czyli kucharz z Nowego Bytomia Michał Kaczmarczyk i towarzyszący mu Dariusz Schmidt zaprezentują Danie, które zawsze na śląsku ma branie.
Najlepsze na pluchy są słone paluchy, a żeby być zdrowym – bułeczki z masełkiem czosnkowym. Takie przekąski, po których nie zostają...
Kartofle, grzyby, cebula i szpek, to najlepszy na poprawę humoru lek. Czyli czas na konkretne danie, na drugie śniadanie, które u rolników...
Grzanka, ser, pomidory i świeża figa w głównej roli. A na dodatek, sałaty płatek, a wszystko rozumie się, w sosie winegret. Za chwilę w...
Żeby nie mówić głodno, czasami trzeba zjeść coś na chłodno. Na przykład posiłek, który cały, sprawdza się zwłaszcza w upały. O czym za...
Najpierw Dzień Matki a parę dni potem Dzień dziecka – co roku spotyka nas to taka mała świąteczna kumulacja. Zatem i w kuchni Michała...
Rower i zegarek taki był przed laty komunijny podarek. Teroz zegarki i rowery zastąpiły inne bajery. Jednak niezmienne w dniu pierwszej...